Talsu Kērlinga Kluba logo un virsraksts.

Ziņas

1/1

Spēks ir vienotībā un spējā sastrādāties!


2017.gada 18.decembrī Talsu novada laikrakstā "Talsu Vēstis" tika publicēta neliela intervija ar Andri, Jāni un Madaru Bremaņiem. Par sasniegumiem kērlingā un Strazdes pagasta pozitīva tēla veidošanu viņi šajā gadā saņēmuši arī Talsu novada Goda rakstu!

Lepojamies un apsveicam!

 

Piedāvājam dažus no spilgtākajiem interviju fragmentiem:

 

Andris Bremanis pārstāvot Talsu kērlinga klubu ir spēlējis visās iespējamajās disciplīnās (junioru, vīriešu, jaukto pāru un jauktajā komandā) un katrā no tām ieguvis godalgotu vietu arī Latvijas mērogā un pārstāvējis Latviju Eiropas un Pasaules čempionātos. 

Pirmās sacensības bija individuālais čempionāts, kurā tika iegūta 3.vieta un saprasts, ka atpakaļceļa vairs nav. Andris uzskata, ka pretēji citiem sporta veidiem kērlingā dalībnieki ir ļoti draudzīgi. Uzskata, ka kērlingā par spēku un ātrumu svarīgāka ir precizitāte.

Par savu lielāko sasniegumu Andris sauc 8.vietu Pasaules čempionātā jauktajiem pāriem, ko paspilgtina fakts, ka čempionāts notika kērlinga lielvalstī Kanādā.

Nākotnē Andris vēlētos piedalīties Ziemas Olimpiskajās spēlēs, taču pārāk nedomā par nākotni, jo tas paņem laiku tagadnei. Kērlinga dēļ uzsākot dalību jauniešu izlasēs viņam nācās upurēt visas nedēļas nogales, taču nu pūles vainagojušās panākumiem.

Ar kērlingu Andris ir apceļojis Igauniju, Somiju, Norvēģiju, Dāniju, Zviedriju, Nīderlandi, Vāciju, Čehiju, Poliju, Skotiju un Kanādu.

 

Madara Bremane līdzīgi kā brāļi pirmo reizi kērlingā spēkus izmēģināja Talsu ledus hallē. Nopietnāk sporta veidam pievērsās 2012.gadā, kad sāka mācības Rīgā.

Pašlaik junioru komandā viņa pilda līdera pienākumus.

Kopā ar sieviešu izlasi Madara trenējās divas reizes nedēļā, bet ar junioru komandu reizi nedēļā, kā arī nedēļas nogales tiek pavadītas piedaloties sacensībās.

Madara stāsta, kad pārnākot mājās bieži vien ir gandrīz pusnakts, bet vēl jāmācas un rodas sajūta, ka vieglāk visu būtu mest pie malas, bet tad atceras savus mērķus un upurē miegu, lai visu paspētu.

Viņasprāt veiksmīgam kērlingistam ir jābūt apveltītam ar loģisko domāšanu, labām komunikācijas prasmēm un spēju strādāt komandā.

Madara intervijā min, ka ir vairāki cilvēki, kas viņu motivē trenēties un sasniegt arvien vairāk, bet visvairāk viņu iedvesmo komanda.

Lai arī esot ārzemēs starp spēlēm ir maz laika, viņa cenšas apskatīt tuvāko apkārtni. 

 

 

Jānis ar kērlingu sāka nodarboties 12 gadu vecumā. Viņam iepatikās šis sporta veids un pārējais  ir vēsture.

Visvairāk viņu aizrauj katra metiena lielā nozīme. Neskatoties uz situāciju, bieži vien ir iespējams izdomāt veidu kā uzvarēt.

Vairākus gadus ir spēlējis Latvijas junioru izlasē un izcīnījis zeltu Latvijas ziemas olimpiādē. Visvairāk šajā sporta veidā viņam palīdz loģiskā domāšana, kas palīdz saprast veiksmju un neveiksmju iemeslus un atrast ceļu līdz uzvarai.

Pēc smagiem zaudējumiem dažkārt nolaižas rokas un ar treniņiem, ietiepību un vēlmi spēlēt labāk atkal izdodas sniegumu uzlabot.

Ar komandu aizvada divus līdz trīs treniņus nedēļā, kā arī līdz diviem individuālajiem treniņiem nedēļā. Lai uzturētu fizisko formu apmeklē sporta zāli, un treniņnometnes Rojā Jāņa Volaja vadībā.

Par savu nākotnes mērķi sauc uzvaru Latvijas čempionātā. Visvairāk Jāni iedvesmo komandas biedri, kuri viņu motivē kļūt par labāku spēlētāju.  

Viņaprāt labam spēlētājam vispirms ir jāuztver pretinieks nopietni un jātic uzvarai un tikai pēc tam ir jādomā par spēles gaitu, tehniku un taktiku. 

Raimonds Vaivods
2017-12-25 22:50:02
Visi raksti