Talsu Kērlinga Kluba logo un virsraksts.

Ziņas

1/1

TKK/Blumberga Bremanis Pasaules čempionātu noslēdz ar 8.vietu!


Mūsu komanda TKK/Blumberga Bremanis Pasaules čempionātu Jauktajiem pāriem Kanādā uzsāka ar uzvaru pret Japānu 8:4! Līdz spēles 5.endam mūsu komanda atradās iedzinējos ar 3:4, taču 6.endā gūtie četri punkti deva izšķirošo izrāvienu mūsu komandas uzvarai visā spēlē!

 

Nākamajā spēlē mūsu komanda izcīnīja vēl vienu uzvaru ar 11:4 pret Baltkrieviju, kuri iepriekšējā kārtā negaidīti pārspēja 2-kārtējos Pasaules čempionus Ungārijas izlasi! Mūsu komanda pēc 3.endiem ieguva nopietnu pārsvaru 7:2. Lai arī Baltkrievijas komanda pēc 5.enda spēja samazināt pārsvaru par diviem punktiem, precīzā "Power Play"  spēle 6.endā atnesa mūsu komandai vēl trīs punktus. 

Čempionāta trešo spēli mūsu komanda aizvadīja pret spēcīgo Ungārijas izlasi, kuru var uzskatīt par galveno apakšgrupas favorīti. Abām komandām šī spēle bija ļoti nozīmīga cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēļu kārtā. Aizvadot precīzas endu galotnes, mūsu komanda pēc 4.endiem izvirzījās vadībā ar 4:1. Pirms pēdējā enda ungāri gan spēja izlīdzināt rezultātu 5:5, tomēr izcili nospēlētais 8.ends un tajā esošās pēdējā akmeņa priekšrocības atnesa uzvaru mūsu komandai ar 6:5!

Čempionāta ceturtā spēlē mūsu komanda tikās ar Brazīlijas izlasi, kura sagādājusi vienu no lielākajiem čempionāta pārsteigumiem, uzvarot Igaunijas izlasi, kuras mērķis šajā čempionātā ir kvalificēties Ziemas Olimpiskajām spēlēm. Šajā disciplīnā Brazīliju nevar saukt par pastarīti un to apliecināja arī spēles sākums, kurā brazīļiem izdevās izcīnīt divus punktus. Spēles vidū mūsu komandas spēlētāji radīja pozitīvu lūzumu un ieguva ievērojamu pārsvaru ar 8:3 pēc 6.endiem. 7.endā Brazīlijai izveidojās laba iespēja atgūt pāris punktus, taču lieliskais Santas pēdējais izsišanas metiens atnesa mūsu komandai vēl trīs punktus un uzvaru visā spēlē.

Čempionāta piektā spēlē mūsu komandai pretī stājās spēcīgā Somijas izlase, kura līdz tam aizvadīja čempionātu bez zaudējumiem. Somijas izlases sastāvā šogad spēlē ļoti pieredzējušie Somijas vīriešu un sieviešu izlašu kapteiņi Tomi Rantamaki un Oona Kauste un arī tās mērķis šajā čempionatā ir kvalificēties Ziemas Olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā.

Spēles vidū somiem izdevās iegūt nelielu pārsvaru 4:2, taču 5.endā mūsu komandai izdevās atgūt trīs punktus un iegūt nelielu vadību ar 5:4. Izšķirošs pavērsiens spēlē notika 6.endā, kurā somi pie savas "Power Play" izspēles zaudēja vēl divus punktus. Lai arī 7.endā somiem izdevās trīs punktus atgūt (7:7), mūsu komanda lieliski izmantojot savu "Power Play" 8.endā, gūstot trīs punktus un uzvaru visā spēlē ar 10:7!

 

Čempionāta sesto spēli mūsu komanda aizvadīja pret Igaunijas izlasi, kurai šī bija ļoti nozīmīga spēle cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs un olimpiskajiem kvalifikacijas punktiem. Mūsu spēlētāji spēli aizvadīja pārliecinoši un stabili, iegūstot nelielu pārsvaru pēc 4.enda 4:3. Negaidīti nullētais 5.ends vēlreiz deva priekšrocības mūsu komandai 6.endā un vienu papildus punktu. Spēles galotne gan izvērtās visai spraiga, kad igauņiem izdevās izveidot labu situāciju un iespēju gūt vairākus punktus 8.endā. Pēdējā metienā igauņi gan uzmet nedaudz pa stipru, dodot mūsu komandai iespēju ar savu metienu atspiesties pret igauņu akmeņiem, kas tika realizēts un izcīnīta uzvara ar 6:4.

Čempionāta apakšgrupu spēļu kārtu mūsu komanda noslēdza ar spēli pret Horvātiju. Horvātijas komandai šī ir debija Pasaules čempionātā, kas tai liedz pacīnīties par augstiem rezultātiem. Mūsu komanda spēles sākumā ieguva nelielu pārsvaru ar 3:0, ko pakāpeniski spēja palielināt līdz 7:0. 6.endā horvāti vienu punktu atguva un nolēma spēli vairs neturpināt. Gala rezultātā uzvara mūsu komandai ar 7:1. Pagalam neveiksmīga šī spēle izvērtās Horvātijas spēlētājai, kuras izpildījums bija vien nieka 10%.

Ar septiņām uzvarām un nevienu zaudējumu savā apakšgrupā mūsu komanda ieņem 1.vietu un kvalificējās izslēgšanas spēlēm (1/8 finālam).

 

Mūsu komandas 1/8 fināla sesija sāksies 28.aprīlī plkst. 18:00, pēc Latvijas laika. Pēdējā spēļu kārtā noskaidrojās, ka mūsu komandai pretī stāsies trīskārtējais pasaules vicečempioni un pasaules ranga līdere - Zviedrija. Pēdējos gados gan Zviedrijai nav veicies tik labi, pagājušajā gadā Pasaules čempionātā ieņemta tikai 25.vieta, bet šajā čempionātā piedzīvoti zaudējumi Dienvidkorejai un Ķīnai. Interesanti, ka šī Zviedrijas komanda pēdējos gadus nav uzvarējusi arī Zviedrijas nacionālajā čempionātā, tomēr tās sasniegumi un ievērojamā pieredze ir par pamatu Zviedrijas kērlinga federācijai izvirzīt uz Pasaules čempionātu tieši šo komandu. Centrālā uzmanība šajā sesijā gan noteikti būs Skotijas - Kanādas  spēlei, kuras negaidīti tiekās jau 1/8 finālā. Tālākajā izslēgšanas kārtā mūsu komanda tiksies ar šī pāra uzvarētāju vai zaudētāju. Interesanti, ka jau 1/8 fināla tiksies arī abi iepriekšējā Pasaules čempionāta finālisti Ķīna un Krievija.

 

Papildināts!!!

Čempionāta 1/8 finālā mūsu komanda tikās ar titulēto Zviedrijas izlasi, kura šobrīd atrodās pirmā vietā Pasaules jaukto pāru rangā. Abas komandas spēli uzsāka pārliecinoši, zviedriem mēģinot pirmajos endos izveidot situāciju uz vairāk punktiem. Mūsu jaunieši ne vien lieliski spēja izvairīties no vairāku punktu zaudēšanas, bet bez pēdējā akmens priekšrocībās guva pa punktam, pēc spēles 5.endā iegūstot nelielu pārsvaru 5:3. Neierasti šīs disciplīnas startēģijai 6.endā zviedri nesteidzās izmantot "Power Play" opciju, izdarot vēl lielāku spiedienu uz centra zonu un mūsu spēlētājiem. Šajā endā zviedriem izdevās vienu punktu atgūt, bet nu jau mūsu komandai savs "Power Play" 7.endā. Šajā endā mūsu komanda izveidoja ļoti labas situācijas uz vairāk punktiem, bet zviedri izcili atbildēja un mūsu komanda ieguva vien vienu punktu 6:4. 8.endā zviedri beidzot izmantoja savu "Power Play" opciju, bet mūsu jauniešu lieliskā izsišanas spēle liedza zviedriem gūt vairāk par vienu punktu un mūsu komanda izcīnīja uzvaru.

1/4 finālā mūsu  komanda tiksies ar Kanādu (29.aprīlī 04:00 pēc Latvijas laika), kura 1/8 finālā pārliecinoši ar 8:3 pārspēja vienu no spēcīgākajām Pasaules komandām - Skotijas izlasi. Tā kā kērlings ir viens no vadošajiem Kanādas sporta veidiem un tās sporta televīzija ieguvusi ekskluzīvas pārraides tiesības, tad iespējams, ka šo spēli rādīs arī Pasaules kērlinga federācijas Youtube kanālā WorldcurlingTV. Turam īkšķus un vēlreiz apsveicam komandas spēlētājus un treneri.

Mūsu komandas turpmākās izslēgšanas spēle "Shot by Shot" režīmā un spēļu video tiešraides un ieraksti:  http://www.worldcurling.org/wmdcc2017 

 

Pēc zaudējuma 1/4 finālā pret Kanādu, mūsu komandai atlika divas spēles izslēgšanas spēļu kārtās par 5.-8.vietu. Tajās piedzīvoti zaudējumi Korejai un Somijai un izcīnīta 8.vieta 39 valstu konkurencē.

 

Izslēgšanas spēļu kārtība!

Pasaules čempionāta izslēgšanas spēlēm piektdien kvalificēsies 16 no 39 valstīm, t.i. visu apakšgrupu pirmo trīs vietu ieguvēji, kā arī labākā ceturtā vieta pēc papildrādītāja. Visu apakšgrupu pirmās, otrās un trešās vietas tiks ranžētas pēc papildrādītāja LSD, kurš šobrīd mūsu komandai ir piektais labākais no visu apakšgrupu pirmo vietu komandām. Izslēgšanas spēlēs tas dos mūsu komandai pretī kādu no apakšgrupu trešo vietu komandām. Noslēdzošās izslēgšanas spēles, kā arī spēles par medaļām norisināsies sestdien. Olimpiskos kvalifikācijas punktus saņems čempionāta divpadsmit labākās valstvienības.

 

Skaitļi un fakti!

Čempionāta laikā paralēli spēļu rezultātu apkopošanai tiek uzkrāts ievērojams apjoms statistiskās informācijas par katru spēlētāju un 39 izlasēm kopumā. Lai arī izpildījuma procents mūsu komandai dod vien 17.vietu, daudzos citos statistikas rādītājos mūsu komanda ir līderpozīcijās. Tā, piemēram, spēlēs iegūto/zaudēto akmeņu starpība mūsu komandai ir +31, kas kopumā dod dalīto 4.-6.vietu. Vidēji mūsu komanda vienā spēlē ir guvusi 8,4 punktus, bet zaudējusi tikai 4 punktus, kas šajā kērlinga disciplīna ir izcils rādītājs. Nevienā no visu spēļu endiem mūsu komanda nav atdevusi vairāk kā trīs punktus, kā arī lieliski ir pēdējā akmens tiesību izmantošanas un "Power Play" rādītāji, attiecīgi 62% un 60%.

Turpmākajās izslēgšanas spēlēs šiem skaitļiem, protams, vairs nebūs nozīme, bet tie ļauj objektīvi novērtēt komandas milzīgo potenciālu nākotnē.

 

Šajā Pasaules čempionātā piedalās 39 valstis, kuras cīnās ne vien par čempiona titulu, bet arī olimpiskajiem kvalifikācijas punktiem dalībai 2018.gada Ziemas Olimpiskajās spēlēs!

 

Raimonds Vaivods
2017-04-30 22:25:15
Visi raksti